Michael Van Staeyen met de nodige ambities naar de Scheldeprijs
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Van Staeyen mikt op top tien

Michael Van Staeyen met de nodige ambities naar de Scheldeprijs
Foto: © photonews

Van Staeyen rijdt woensdag met de Scheldeprijs pas zijn derde koers van het seizoen. Toch wil hij hoog mikken.

Van Staeyen rijdt dit jaar voor EvoPro Racing, een Britse niet-professioneel continentale ploeg. Dat zijn ploeg mag starten in de Scheldeprijs is een ferme opsteker. “De organisatoren van de Scheldeprijs willen altijd een thuisrijder aan de start”, zegt Van Staeyen, die in Schoten woont, aan HLN. “Ik neem al voor de dertiende keer deel. Neen, bijgelovig ben ik niet. Ik ben geboren op een dertiende. Ondanks ik nog maar twee wedstrijden in de benen heb probeer ik toch weer de top tien te halen.”

De omstandigheden lijken echter niet meteen ideaal. “Woensdag wordt niet al te best weer voorspeld. Het wordt uitkijken in het begin van de koers. Er zou veel wind staan, vooral uit het noordwesten. Dus veel rugwind, maar op bepaalde plaatsen zal je wel eens zijwind krijgen. Daar wordt het uitkijken voor waaiers. Overleef ik die beginfase, dan concentreer ik me op de sprint.”

Van Staeyen behaalde altijd goede resultaten in de Scheldeprijs. “Steeds meer komen sprinters van wereldklasse naar de Scheldeprijs. Bennett is topfavoriet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties