Ook Jake Stewart schaart zich ondanks sprintincident achter Bouhanni: "Geen plek voor racisme in deze wereld"

Ook Jake Stewart schaart zich ondanks sprintincident achter Bouhanni: "Geen plek voor racisme in deze wereld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jake Stewart had na Cholet-Pays de la Loire reden om kwaad te zijn op Nacer Bouhanni, die de Brit tegen de barrières kwakte. Stewart steunt de Fransman nu wel in zijn strijd tegen de racistische berichten die aan zijn adres werden geuit.

Sinds het sprintersincident in de Franse eendagskoers kreeg Bouhanni haatberichten van racistische aard. Arkéa-Samsic heeft alten weten dat Bouhanni klacht gaat neerleggen. "Laat het duidelijk zijn dat ik ondanks ons meningsverschil achter Nacer Bouhanni sta", zegt Stewart op Twitter.

"We kunnen het allen eens en oneens zijn over bepaalde dingen, maar over racisme hoeven we ons geen vragen te stellen. De opmerkingen en het racisme dat afgelopen week gericht was aan Nacer zijn absoluut betreurenswaardig. Er is geen plek voor racisme in deze wereld", klinkt het nog.

Stewart wil ook in geen enkel geval gelinkt worden aan de personen die Bouhanni op zulke manier verwenst hebben. "Aan de zogenaamde 'fans' van wielrennen die deze opmerkingen gemaakt hebben, jullie zijn hier niet welkom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties