Thomas Pidcock kritisch na tweede plaats: "Ik heb een fout gemaakt"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Thomas Pidcock kritisch na tweede plaats: "Ik heb een fout gemaakt"
Foto: © photonews

Wat een adelbrieven kan hij voorleggen na het voorjaar. Vijfde in Strade, derde in Kuurne, winnaar van de Brabantse Pijl en tweede in de Amstel Gold Race.

De neoprof reed een fantastisch voorjaar bij elkaar. “Maar zeker die laatste twee uitslagen hadden we niet verwacht. Hijzelf misschien wel. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hem zeker niet”, zegt ploegleider Servais Knaven aan Het Nieuwsblad.

Dat het een bijzondere renner en persoonlijkheid is staat als een paal boven water. “Ook wel heel kritisch voor zichzelf. Na de Amstel zei hij meteen: Ik heb een fout gemaakt. Net toen Van Aert aanzette, keek ik een fractie achterom. Dat zal Tom niet meer overkomen. Hij is leergierig, ook daarom maakt hij zo snel progressie.”

“Omdat hij zo goed is, krijgt Tom meer kansen dan een andere renner van 21. In de Amstel reden Kwiatkowski en Carapaz in de finale voor hem. We weten dat hij meer kan dan alleen de klassiekers, maar die zijn nu ideaal om te ontdekken wat hij als wegrenner allemaal kan.”

Bovendien weet hij ook wat hij zelf in zijn mars heeft. “Dat was ook zoiets waarin Tom zelf meer geloofde dan wij”, zegt Knaven. “Hij zei: Ik kan Van Aert kloppen. En maakt dat ook waar. In de Brabantse Pijl had Wout gewoon geen kans.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties