Valpartij in Waalse Pijl houdt Tom Pidcock dan toch weg uit Luik-Bastenaken-Luik

Valpartij in Waalse Pijl houdt Tom Pidcock dan toch weg uit Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Niet naar Luik, wel naar Luik, niet naar Luik? Niet dus. De valpartij in de Waalse Pijl houdt Tom Pidcock uiteindelijk weg van 'La Doyenne'. Pidcock laat de zware eendagskoers van zondag dus aan zich voorbijgaan en kan toeleven naar zijn eerste mountainbikewedstrijd.

Aanvankelijk was het plan ook om geen Luik-Bastenaken-Luik te rijden en nog een trainingsblok te doen, vooraleer aan zijn mountainbikeseizoen te beginnen. Gezien zijn goede vorm wilde Pidcock zijn voorjaar op de weg toch nog met één wedstrijd uitbreiden. In de aanloop naar de finale van de Waalse Pijl kwam hij echter ten val.

Pidcock reed de koers woensdag wel nog uit en werd zelfs nog zesde op de Muur van Hoei. De Brit zou desondanks met naweeën van zijn val te kampen hebben, waardoor het beter is om nog wat rust in te lassen vooraleer hij aan het mountainbiken gaat.

Geen Pidcock dus bij Ineos in Luik-Bastenaken-Luik. De Ier Eddie Dunbar is zijn vervanger. Wellicht zijn Michal Kwiatkowski en Adam Yates nu de mannen die de ploeg naar voren zal schuiven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties