Na negen maand geen koers te rijden, start Groenewegen in de Giro: "We kiezen voor zekerheid"
Wietse De Smet
| 1 reacties

Groenewegen start in de Giro

Na negen maand geen koers te rijden, start Groenewegen in de Giro: "We kiezen voor zekerheid"
Foto: © photonews

Vorig jaar kwam de Nederlander Dylan Groenewegen in opspraak nadat hij Fabio Jakobsen zwaar ten val bracht tijdens een massaspurt in de Ronde van Polen. Het verdict: negen maanden schorsing. Een dag voordat de Giro van start gaat, is de schorsing voorbij. Groenewegen gaat dus gewoon starten.

Op 7 mei heeft Groenewegen zijn schorsing dus uitgezeten, 8 mei begint de Ronde van Italië. Dat komt heel goed uit voor de Nederlander, Jumbo-Visma heeft hem dan ook opgenomen in de achtkoppige selectie voor de Giro.

“We kiezen voor zekerheid”, zegt Jumbo-Visma ploegleider Merijn Zeeman in een interview met Sporza. “Omdat de Australiër Chris Harper sukkelde met zijn oog, hebben we besloten om het laatste plekje in de selectie van de Giro aan Dylan te geven”

"Dylan is een van onze leiders, maar hij heeft al lang niet meer kunnen koersen door zijn schorsing. We hadden een mooi programma uitgetekend waarmee hij in de schaduw kon terugkeren. Maar door corona was de Ronde van Noorwegen al uitgesteld en het is nog maar de vraag of de andere koersen die hij wou rijden, op de kalender blijven”

“Met de beslissing die we nu maken kiezen we voor zekerheid, na negen maanden zonder koers, wil Dylan graag terug wedstrijden rijden”, aldus Merijn Zeeman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties