🎥 Caruso pakt voorlaatste rit in de Giro d'Italia

🎥 Caruso pakt voorlaatste rit in de Giro d'Italia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De twintigste rit van de Giro bezorgde de renners na een rustige aanloop drie beklimmingen in de laatste tachtig kilometer.

Harm Vanhoucke was een van de aanvallers in deze koers. Zijn vluchtpoging leverde echter niks op. Die van Louis Vervaeke en Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) wel. Zij reden weg met Matteo Jorgenson (Movistar), Felix Grossschartner (Bora-Hansgrohe), Nico Denz (DSM), Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert), Giovanni Visconti (Bardiani), Simon Pellaud (Androni) en

Vincenzo Albanese (Eolo-Kometa). Hun voorsprong liep op tot 4 minuten. Vervaeke en Grossschartner reden alleen weg, even later kregen ze het gezelschap van Albanese en Visconti. Ook Pellaud sloot aan bij het leiderskwartet.

Onder impuls van DSM werd de voorsprong beperkt tot 2 minuten. Voorin sloten Bardet, Hamilton en Storer aan, ook Bilbao en Caruso komen dichterbij. Het peloton zat toen op amper 20 seconden nog.

Op 30 kilometer van het einde bleven slechts vier vluchters over: Caruso, Bardet, Storer en Bilbao. Op de slotklim gingen Caruso en Bardet er alleen van door. Op 2 kilometer van het einde liet Caruso Bardet achter en reed hij richting ritzege. Bernal eindigde tweede op 24 seconden. Martinez was derde.

Morgen staat nog de afsluitende tijdrit op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties