Selecties: Mathieu van der Poel zakt af naar Ronde van Zwitserland, ook Hirschi, Matthews en Degenkolb aan start

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Selecties: Mathieu van der Poel zakt af naar Ronde van Zwitserland, ook Hirschi, Matthews en Degenkolb aan start
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is klaar om zich opnieuw in wegkoersen te laten zien. De Ronde van Zwitserland wordt zijn eerste koers sinds de Ronde van Vlaanderen, na een intermezzo op de mountainbike. Ook ander schoon volk tekent overigens present voor de Ronde van Zwitserland.

De Ronde van Zwitserland gaat al op 6 juni van start. Verschillende ploegen maken enkele dagen voor aanvang hun selecties bekend. Zo deed UAE dat bijvoorbeeld. Dat komt onder andere met Marc Hirschi en Rui Costa aan de start. De deelname van Hirschi is geen verrassing, aangezien het een koers is doorheen zijn thuisland.

Team BikeExchange heeft een drietal kopmannen met wie het op verschillende fronten hoopt te scorenn. Dat zijn Michael Matthews, Lucas Hamilton en Esteban Chaves. Met Lotto Soudal en Alpecin-Fenix hebben ook twee Belgische ploegen nu nog hun selectie de wereld ingestuurd.

Bij Lotto vallen de namen van John Degenkolb en Kobe Goossens op. Bij Alpecin-Fenix uiteraard die van Mathieu van der Poel. Met Vergaerde, De Tier en Meurisse krijgt Van der Poel drie Belgische ploegmaats mee. Lotto selecteerde naast Goossens ook nog enkele landgenoten met Viktor Verschaeve, Maxim Van Gils en Florian Vermeersch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties