Van den Broek-Blaak pakt uit met een ferme solo en triomfeert op Belgische bodem, Kopecky en D'hoore in top vijf

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Van den Broek-Blaak pakt uit met een ferme solo en triomfeert op Belgische bodem, Kopecky en D'hoore in top vijf
Foto: © photonews

Chantal van den Broek-Blaak mag in de loop van volgend jaar dan wel stoppen met wielrennen, ze is nog altijd in staat tot grootse nummers. Dat heeft de voormalige wereldkampioene nog eens getoond in Dwars door het Hageland. Ze soleerde knap naar winst.

Met Jolien D'hoore en Lotte Kopecky stonden de twee Belgische kleppers aan de start van Dwars door het Hageland. Het was vooral uitkijken naar Kopecky gezien diens blakende vorm. Zoals zo vaak was SD Worx weer de te kloppen ploeg en het wedstrijdverloop was in het voordeel van het topteam.

Chantal van den Broek-Blaak kon immers als enige leidster aan de ultieme finale beginnen. Bij het aanvatten van de laatste tien kilometer had de Nederlandse een voorgift van nog meer dan een minuut op het peloton. Het was een ferme inspanning, want Van den Broek-Blaak pakte uit met een solo van meer dan veertig kilometer en rondde die ook mooi af.

BELGISCHE DAMES NET NAAST PODIUM

Van den Broek-Blaak hield dus goed stand: ze hield aan de finish een bonus over van iets meer dan een halve minuut. Majerus sprintte nog naar plek twee, voor Wiebes. Kopecky en D'hoore maakten de top vijf compleet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties