Europees kampioen tijdrijden smeet zich helemaal en mag nu gele trui aantrekken: "Ik had altijd de controle"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Europees kampioen tijdrijden smeet zich helemaal en mag nu gele trui aantrekken: "Ik had altijd de controle"
Foto: © photonews

Het was bij momenten angstaanjagend om te zien hoe vliegensvlug Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng als het ware door de bochten 'vloog' tijdens de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. "Ik had altijd de controle', sust hij.

De volgende dagen in de ritten in lijn kon hij sowieso zijn trui van Europees kampioen niet aantrekken. Hij zal nu wel de gele trui dragen als eerste leider in de Ronde van Zwitserland. Reed hij de kannntjes er niet af om die trui te veroveren? "Ik heb niet het gevoel dat ik veel risico's genomen heb. Ik had altijd de controle", aldus Küng.

PLAN PERFECT UITGEVOERD

Controle behouden en toch snel genoeg gaan, dat was de juiste mix. "Ik had het parcours goed geanalyseerd. Ik wist waar ik sneller over de witte lijnen kon rijden. De koers wordt gewonnen op details in een tijdrit van tien kilometer met zoveel bochten. Ik had een plan en heb het perfect uitgevoerd."

Als Zwitser kennde Küng het parcours in Frauenfeld uitstekend, maar dan moet je het nog altijd kunnen waarmakenn. "Ik kende de wegen natuurlijk, maar als je in het verkeer de rondepunten niet langs links neemt..." In een koers is het toch altijd wat anders. "Ik had vertrouwen in mezelf, zowel fysiek als technisch. Ik deed exact wat ik wilde doen, zo kon ik de overwinning behalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties