Alaphilippe keert met tweede plek in tijdrit terug naar huis voor geboorte van eerste kindje

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Alaphilippe keert met tweede plek in tijdrit terug naar huis voor geboorte van eerste kindje
Foto: © photonews

Voor één keertje was Julian Alaphilippe eens niet in zijn regenboogtrui te zien, aangezien een tijdrit op het programma stond in de Ronde van Zwitserland. Een klimtijdrit overigens, dat ziet u ook aan de keuze van de fiets. Nu die achter de rug is, kan de aandacht naar nog belangrijkere dingen.

Die zijn er wel degelijk: koers is veel, maar niet alles. Dat zal Julian Alaphilippe ook des te meer gaan beseffen nu hij op het punt staat om vader te worden. Zijn vriendin gaat binnenkort bevallen van hun eerste kindje en dat wil de Fransman zeker niet missen.

Deceuninck-Quick.Step bevestigt dat Alaphilippe naar huis zal terugkeren om de bevalling mee te maken. Zijn partner Marion Rousse kan dus op hem rekenen in de laatste uren voor de geboorte. Dat wil dus zeggen dat de klimtijdrit de laatste wedstrijddag van Alaphilippe in de Ronde van Zwitserland.

Alaphilippe maakte er nog wel het allerbeste van, wie weet hielp de gedachte aan het nakende vaderschap zelfs. Hij werd tweede en deed veertig seconden langer over de tijdrit dan ritwinnaar Urán. In de achtste en laatste rit doet Deceuninck-Quick.Step het met een mannetje minder. Binnenkort komt er wel heel wat vreugde in de plaats, wanneer Julian en Marion hun eerste kindje op de wereld verwelkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties