UCI geeft duiding bij diskwalificatie Van Schip en de informatie die zijn ploeg had over het gebruik van speciaal stuur

UCI geeft duiding bij diskwalificatie Van Schip en de informatie die zijn ploeg had over het gebruik van speciaal stuur
Foto: © photonews

De diskwalificatie van Jan-Willem van Schip in de Baloise Belgium Tour vanwege zijn speciaal stuur was één van de controversiële thema's deze week. Er mag volgens de nieuwe regels niet meer met de polsen of de voorarmen gesteund worden op een stuur.

Het voor Van Schip speciaal ontworpen stuur vormt zo een probleem op zich. Anderzijds is het al langer geweten dat Van Schip zo'n stuur gebruikt. "De UCI zou zijn standpunt aangaande de diskwalificatie van Jan-Willem van Schip na rit 3 van de Baloise Belgium Tour duidelijk willen stellen", klinkt het in een persbericht van de UCI.

MATERIAALCOMMISSIE

"Van Schip werd gediskwalificeerd voor een inbreuk op artikel 2.2.025 van de UCI-regelgeving, dat stelt: "... het gebruik van de voorarmen als ondersteuning is verboden, behalve in tijdritten." De UCI benadrukt dat het stuur van Van Schip eerder dit seizoen is voorgesteld aan de materiaalcommissie van de UCI. De materiaalcommissie verbood het gebruik van dit stuur in afwachting van verdere evaluaties."

Met andere woorden: BEAT, de ploeg van Van Schip, moet geweten hebben dat het gebruik van het speciale stuur in een koers niet toegelaten was. Volgens de UCI heeft BEAT recent ook geen contact meer gezocht om de kwestie aan te kaarten, tot het na de derde rit van de Baloise Belgium Tour tot een diskwalificatie kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties