Kogel door de kerk: Chris Froome gaat met zeer specifieke rol naar de Tour de France

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kogel door de kerk: Chris Froome gaat met zeer specifieke rol naar de Tour de France
Foto: © photonews

We gaan Chris Froome dan toch zien in de Tour de France van dit jaar. Zijn ploeg Israel Start-Up Nation bevestigt dat Froome meegaat naar de Tour. Dat werd op een gegeven moment in twijfel getrokken omdat de uitslagen van Froome geen verbetering toonden.

Froome trok naar Israel Start-Up Nation met de bedoeling om met zijn nieuwe ploeg een gooi te doen naar een vijfde Tourzege. Tot dusver is gebleken dat Froome dit jaar daar niet het niveau voor haalt. Daarom duidde Israel Start-Up Nation Michael Woods aan als kopman. Froome gaat ook mee, maar dan als wegkapitein.

"Na twee jaar weg te zijn van de Tour de France kan ik niet wachten om terug te keren", kijkt Froome er naar uit om zijn opwachting te maken in de Tour. "Het is een moeizame weg geweest sinds mijn val in de Dauphiné in 2019, maar dit is één van mijn grootste bronnen van motivatie. Ik ben onvermoeibaar blijven verderwerken."

Ook met zijn nieuwe rol kan de Brit vrede nemen. "Hoewel ik dit jaar geen ambities heb als kopman, hoop ik met mijn ervaring de ploeg zo goed mogelijk te steunen als wegkapitein. Ik kijk ernaar uit om mezelf volledig te geven voor Michael Woods en de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië
03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties