Ontsnapping van jewelste in de Tour de France! Van der Poel, Van Aert, Gilbert en Stuyven in aanval in langste rit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ontsnapping an jewelste in de Tour de France! Van der Poel, Van Aert, Gilbert en Stuyven in aanval in langste rit

Ontsnapping van jewelste in de Tour de France! Van der Poel, Van Aert, Gilbert en Stuyven in aanval in langste rit
Foto: © photonews

En of de zevende Tourrit de moeite gaat zijn! Dat is ze nu al, met mannen als Van Aert, Van der Poel, Gilbert en Stuyven die voor de aanval kiezen. Naast de drie reeds genoemde landgenoten zitten er nog andere Belgen mee vooraan.

De finale van de langste etappe van de Tour biedt goede kansen aan vluchters om voorop te blijven. Uiteraard was de belangstelling dus groot om in de ontsnapping van de dag te geraken. Campenaerts stak het vuur aan het lont. Opvallend genoeg glipte Van Aert ook een paar keer mee, maar na twintig kilometer was alles terug samen.

Van Aert liet zich niet ontmoedigen en probeerde nog een keer. En wie sprong naar hem toe? Gele trui Van der Poel. Het was de aanzet voor het vormen van een ruime kopgroep van 29 renners. Daar zaten 7 Belgen bij: Van Aert, Campenaerts, Van Moer, Gilbert, Stuyven, Meurisse en Bakelants.

TITELVERDEDIGER IS NIET MEE

Nummer 2 in het klassement en Tour-favoriet Tadej Pogačar was blijkbaar ook graag meegeweest. Bij UAE hadden ze echter de boot gemist en dus moesten ze werken in het peloton. Al konden ze niet verhinderen dat die ruime groep wegreed. Verschillende teams hebben dan ook een duo voorin, Lotto is zelfs met drie renners vertegenwoordigt. Deze situatie beloofde alvast een uiterst interessante finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties