Ook Van Avermaet gaat er van uit dat selectie ongewijzigd blijft: "Bondscoach heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken"

Ook Van Avermaet gaat er van uit dat selectie ongewijzigd blijft: "Bondscoach heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken"
Foto: © photonews

De olympische selectie blijft een gespreksthema, met Van Avermaet die een matige Tour rijdt en Teuns die net wel goed presteert. Van Avermaet gaat in tegenstelling tot Teuns wel naar de Spelen. Benoot maakt ook deel uit van de selectie, terwijl die eerder in de Tour moest opgeven.

Van Avermaet ging bij Sporza voor de start van de achttiende Tourrit nog eens in op de discussie. "Het is gemakkelijk om vanaf de zijlijn een selectie te maken, zeker een week op voorhand. Een dag voor de EK-finale weet ik ook wie er gaat spelen. De selectie is lang op voorhand gemaakt, want Tokio is niet vlakbij. Het is moeilijk om er nu nog iets aan te veranderen."

Op zich is het sowieso wel een duidelijke selectie, met het kopmanschap voor Evenepoel en Van Aert. "Ik vind dat die selectie goed in elkaar zit, met 2 kopmannen die in vorm zijn, waarvan eentje zich via de Tour voorbereidt en eentje individueel. Elke atleet die wordt uitgestuurd zal 200% het beste van zichzelf geven. Veel mensen vergeten dat we niet voor ons plezier een slechte prestatie proberen af te leveren."

De manier van communiceren is belangrijk 

Van Avermaet heeft ook tijdens de Tour nog regelmatig met de bondscoach gesproken. "Ik heb nog vaak contact gehad met Sven Vanthourenhout, ook na de rit naar Tignes. Hij heeft steeds zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Die manier van communiceren is belangrijk. De beslissingen worden samen genomen, want we werken ook samen naar dat ene doel, namelijk een medaille in Tokio."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties