Philippe Gilbert laat laatste Tourrit niet onopgemerkt voorbijgaan: "Ik ga sowieso iets proberen"

Philippe Gilbert laat laatste Tourrit niet onopgemerkt voorbijgaan: "Ik ga sowieso iets proberen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert kondigde al aan dat de slotetappe van dit jaar zijn laatste rit in de Tour de France gaat zijn. Dat hoeft niet onopgemerkt voorbij te gaan. Gilbert belooft zich alvast te tonen in de laatste kilometers van de Tour van 2021.

Iedereen weet wel wat er de laatste dag van de Tour de France te gebeuren staat: een trage aanloop met vooral trachten te poseren voor de juiste foto, moeilijk weggeraken wanneer het dan echt koers is en op het einde een massasprint op de Champs-Élysées.

Al weet je nooit: de finish ligt dit jaar iets verder en veel ploegen die baat hebben bij een sprint zijn er niet. "Ik denk dat er veel aanvallen zullen komen. Het zal moeilijk worden om de koers te controleren", waarschuwt Philippe Gilbert ook.

Het eerste gedeelte van de laatste wedstrijddag zal wel zijn zoals anders. "Tot de eerste passage op de Champs zal het kalm zijn", voorspelt Gilbert. Hoe dan ook: Phil wil het beste maken van wat wel eens de laatste Tour-dag in zijn carrière kan zijn. "Ik ga sowieso iets proberen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties