Ronde van Wallonië en deelnemende teams staan stil bij dag van nationale rouw: "Prijzengeld doneren aan slachtoffers"

Ronde van Wallonië en deelnemende teams staan stil bij dag van nationale rouw: "Prijzengeld doneren aan slachtoffers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

20 juli 2021 is een dag van nationale rouw vanwege de schade die de wateroverlast aanrichtte. Wallonië was de regio die het het hardst te verduren kreeg en daar begon op uitgerekend deze dag de Ronde van Wallonië. Uiteraard staat de koers in de schaduw van de drama's voor de bevolking.

Het is door de watersnood dat de tweede rit niet kan aankomen in Herve en verhuisd is naar het Circuit van Zolder. Voor aanvang van de eerste etappe werd door het peloton ook een minuut stilte gehouden ter ere van de slachtoffers van de overstromingen.

Een ingetogen moment dat de renners en ook het publiek in startplaats Genappe beleefden. Enkele van de deelnemende ploegen stonden ook op hun accounts op sociale media stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in België en meer bepaald in Wallonië.

"Het is niet gemakkelijk te koersen wetende dat zoveel mensenlevens verwoest zijn. De renners van Israel Start-Up Nation zullen hun prijzengeld doneren aan de slachtoffers", laat Tom Van Asbroeck weten. Ook bij Pauwels Sauzen-Bingoal houden ze een mooie actie. Voor elke kilometer dat één van de renners van het team in de ontsnapping zit, zal vijf euro gedoneerd worden ter ondersteuning van de slachtoffers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties