Nog wat extra hulp voor Pogačar: UAE versterkt ploeg met klimmer van Movistar

Nog wat extra hulp voor Pogačar: UAE versterkt ploeg met klimmer van Movistar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pogačar zal het graag zien gebeuren: de klimploeg van UAE is nog maar eens versterkt. Het heeft Marc Soler vastgelegd voor twee seizoenen. Soler koerst al sinds het begin van zijn profcarrière bij Movistar, maar gaat daar eind dit jaar dus toch weg.

Soler toonde zich bij Movistar als een goede meesterknecht bergop. Na het vertrek van enkele leiders hoopte Soler zelf door te breken als kopman, maar dat lukte niet helemaal. Zijn beste eindnotering in een grote ronde is zijn negende plaats in de Vuelta van 2019.

Soler staat bekend voor zijn onvoorspelbaar koersgedrag. Bij UAE keert hij mogelijk terug naar zijn vorige rol. "Ik kijk uit naar nieuwe avonturen en uitdagingen. Na zeven jaar bij Movistar is het daar een goed moment voor. Ik kom hier met het verlangen om hard te werken en te genieten van dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière", zegt de klimmer op de site van zijn volgende werkgever.

UAE versterkte in 2021 zijn groterondeploeg al aanzienlijk. Het zet die trend verder met de recente aankodiging van de overstappen van João Almeida en Marc Soler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties