Team Jumbo-Visma stuurt Dylan Groenewegen niet naar Polen, maar naar Denemarken

Team Jumbo-Visma stuurt Dylan Groenewegen niet naar Polen, maar naar Denemarken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De maand augustus is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor de Ronde van Polen. De renners van Team Jumbo-Visma gaan in de Poolse rittenkoers op jacht naar dagsuccessen.

Ploegleider Arthur van Dongen heeft een duidelijk raceplan voor ogen in Polen. "Wij denken dat er een aantal grote kansen zijn op een massasprint”, zegt hij op de website van het team. “We willen graag sprinten met David Dekker en Olav Kooij. Met Jos van Emden, Christoph Pfingsten en Pascal Eenkhoorn hebben we ervaring in de groep om een goede sprinttrein en lead-out te vormen. Nieuw in deze koers is de tijdrit die Jos normaal gezien goed moet liggen. George Bennett, Pascal Eenkhoorn en Antwan Tolhoek mogen voor dagsuccessen gaan in de heuvelritten."

Selectie Ronde van Polen (09/08-15/08)

David Dekker
Pascal Eenkhoorn
Jos van Emden
George Bennett
Christoph Pfingsten
Antwan Tolhoek
Olav Kooij

Dylan Groenwegen is niet van de partij. Een dag na de start van de Ronde van Polen begint ook de Ronde van Denemarken. Het parcours kenmerkt zich door veel heuvelachtige kilometers met daarnaast ook kansen voor sprinters. Het klassement wordt op de laatste dag beslist met een tijdrit van 10,8 kilometer. Team Jumbo-Visma zal in Denemarken gebouwd zijn rondom Dylan Groenewegen en Mike Teunissen. Voor Edoardo Affini liggen er kansen in de tijdrit. Tim van Dijke en Rick Pluimers sluiten vanuit Jumbo-Visma Development Team aan.

Selectie Ronde van Denemarken (10/08-14/08)

Edoardo Affini
Dylan Groenewegen
Chris Harper
Timo Roosen
Mike Teunissen
Tim van Dijke
Rick Pluimers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties