Quinten Hermans zat donderdag in de kopgroep van de Ronde van Polen: "Met vijf renners maakten we niet veel kans om de finish te halen"

Quinten Hermans zat donderdag in de kopgroep van de Ronde van Polen: "Met vijf renners maakten we niet veel kans om de finish te halen"
Foto: © photonews

Quinten Hermans heeft donderdag belangrijk werk geleverd in de Ronde van Polen. Door mee te gaan in de kopgroep en de tussensprint te winnen, blijft Taco van der Hoorn leider in dat nevenklassement.

Quinten Hermans gaf een reactie bij zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. "De start was snel en geen enkele ploeg nam meteen de leiding. Ik bleef dus attent vooraan, in de hoop bij een interessante kopgroep te kunnen aansluiten. Maar uiteindelijk maakte ik deel uit van een kopgroep van vijf en dacht ik dat we niet veel kans maakten om de finish te halen", legde Hermans uit. 

"Daarom besloot ik te wachten op het peloton na de tussensprint. Door die sprint te winnen, wisten we dat Taco de trui behield en die drie seconden waren een bonus. Ik heb ooit de Ronde van Wallonië verloren op één seconde", aldus Hermans, die door het winnen van de tussensprint nu op de twaalfde plaats is terug te vinden in het algemeen klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties