Ook Lotto Soudal niet ongehavend uit de strijd: ploeg komt met medische update over Vanhoucke en Vermeersch

Ook Lotto Soudal niet ongehavend uit de strijd: ploeg komt met medische update over Vanhoucke en Vermeersch
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor alle ploegen is het de schade opmeten, ook voor Lotto Soudal. Met Vanhoucke en Vermeersch zijn er toch twee renners die ook de gevolgen dragen van die massale valpartij tijdens de finale van de vijfde Vueltarit. Lotto schetst hoe het met hen gesteld is.

Harm Vanhoucke heeft een snee in zijn linkerelleboog opgelopen, zo laat zijn ploeg weten. De elleboog van de klimmer moest gehecht worden. Voor hem komen er nog belangrijke dagen aan in deze Vuelta wanneer het bergop gaat en dan moet hij met armen en benen uiteraard volop kracht kunnen zetten.

Vanhoucke heeft ook schaafwonden opgelopen, al zijn die niet al te ernstig, en ook een gekneusde linkerelleboog. Hopen maar dat hij hiervan snel kan herstellen. Ook voor Florian Vermeersch is het hopen dat hij niet te veel hinder ondervindt van de naweeën van zijn val.

Vermeersch heeft enkel een blauwe plek opgelopen aan zijn linkerpols. Dat valt op zich wel mee qua aantal blessures, maar de polsen zijn uiteraard belangrijk voor elke wielrenner. Spoedig herstel aan beiden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties