22-jarig talent van Ineos zet de volgende stap in zijn carrière: "Eerste eindzege in rittenkoers, het was niet makkelijk!"

22-jarig talent van Ineos zet de volgende stap in zijn carrière: "Eerste eindzege in rittenkoers, het was niet makkelijk!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast heel wat gevestigde waarden hebben ze bij Ineos ook jonge talenten in huis. Stap voor stap progressie boeken is wat zij moeten doen en daar is Ethan Hayter volop mee bezig. De 22-jarige Brit heeft voor het eerst in zijn loopbaan een rittenkoers gewonnen.

Hayter heeft een snelle sprint in de benen, maar kan ook een lastigere aankomst aan. Die combinatie leidde hem naar de overwinning in de Ronde van Noorwegen. Hayter hield in het klassement respectievelijk 15 en 25 seconden over op Nederlanders Schelling en Teunissen.

Bovenaan eindigen in een klassement is iets volledig nieuw voor de talentvolle youngster van Ineos. "Dit is mijn eerste eindzege in een rittenkoers, het was zeker niet gemakkelijk! Na de eerste twee dagen had ik een voorsprong."

Het was dan een kwestie van die voorsprong te verdedigen. Het koersplezier onderweg maakte dat Hayter ook in staat was tot sterke sportieve prestaties. "Het was geen gemakkelijke koers. Ik heb wel van deze koers genoten. Het weer was schitterend, de uitzichten geweldig en de koers evenzeer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties