Geen Van der Poel in Benelux Tour: "Voorlopig geen reden om aan deelname WK en Parijs-Roubaix te twijfelen"

Geen Van der Poel in Benelux Tour: "Voorlopig geen reden om aan deelname WK en Parijs-Roubaix te twijfelen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel gaat de Benelux Tour niet rijden. Het WK en Parijs-Roubaix zouden voorlopig dan weer niet in gevaar komen. Eén zaak staat vast: de aanhoudende rugproblemen van Van der Poel zijn nog altijd geen verleden tijd.

Zijn ploeg Alpecin-Fenix kondigt aan dat Van der Poel niet aan de start komt van de Benelux Tour, een koers die hij vorig jaar nog won. "Mathieu van der Poel hoopte om zijn titel in de Benelux Tour te verdedigen, maar zal jammer genoeg moeten passen. Door rugproblemen heeft Van der Poel in de voorbije weken niet optimaal kunnen trainen."

Zijn programma kan dus niet afgewerkt worden zoals voorzien. "De Benelux Tour komt te vroeg. Zijn aangepaste training en programma voor de komende maanden zal opgemaakt worden op basis van zijn herstel. Voorlopig is er geen reden om te twijfelen aan zijn deelname aan het WK en Parijs-Roubaix."

Adrie van der Poel liet onlangs weten er voorstander van te zijn om Mathieu dit jaar niet meer te laten koersen en hem niet 'als een halve' naar het WK en Roubaix te laten trekken. Het is ook duidelijk dat de trainingen nog altijd niet verlopen zoals dat zou moeten, maar bij Alpecin-Fenix gaan ze er voorlopig dus wel van uit dat ze Mathieu van der Poel aan de start van die twee grote doelen krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties