Patrick Lefevere laat zich uit over het parcours van de Tour de France: "In de kasseienrit kan je de Tour al verliezen"

Nils Wens
| 0 reacties
Patrick Lefevere laat zich uit over het parcours van de Tour de France: "In de kasseienrit kan je de Tour al verliezen"
Foto: © photonews

Het parcours van de Tour de France voor volgend seizoen is bekend. We mogen heel wat spektakel verwachten, want de bergen, wind en zelfs kasseien gaan een grote rol spelen in de nieuwe editie.

Ook Patrick Lefevere is op zijn hoede. Deceuninck-Quick-Step zal zonder echte kopman starten voor het eindklassement en de ploeg zal dus zo veel mogelijk ritten willen winnen, al zal dat niet makkelijk zijn. 

Vooral de kasseienrit lijkt angst in te boezemen bij Lefevere. "Er zijn elf stroken in totaal, waarvan vijf nieuwe stroken. Toch wel een beetje du jamais vu. In deze rit kan je de Tour verliezen. Ook de gravelstroken in één van de andere ritten horen niet echt thuis in het wegwielrennen", aldus Lefevere in een reactie bij Het Laatste Nieuws

Volgens Lefevere zullen er na de eerste week al enkele favorieten minder zijn voor de eindzege. "De wind en de kasseien gaan een grote rol spelen. De kans is groot dat er al enkele favorieten geliquideerd zijn na de eerste week", legde de manager van Deceuninck-Quick-Step uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties