Groupama-FDJ stelt doelen voor speerpunten voor: Démare naar Giro, Pinot en Küng met ambitie naar de Tour

Groupama-FDJ stelt doelen voor speerpunten voor: Démare naar Giro, Pinot en Küng met ambitie naar de Tour
Foto: © photonews

Ook Groupama-FDJ is klaar voor het nieuwe seizoen en de doelen zijn bekend. Démare en Pinot zijn nog altijd speerpunten van de ploeg. Démare gaat de Giro rijden, net zoals in 2020. Het team blijft ook geloven in de kansen van Pinot in de Tour.

Arnaud Démare blijft de topsprinter van de ploeg. "Mijn doelen blijven dezelfde: de armen in de lucht kunnen steken bij de grote afspraken en in de grote ronden, vooral in de Giro die voor mij zo geslaagd was in 2020." Démare won toen vier ritten in de Giro en de paarse puntentrui.

Thibaut Pinot heeft niet zijn beste jaren achter de rug. Zowel de Fransman als zijn ploeg blijven goede moed houden. "Ik wil mijn niveau terugvinden en opnieuw koersen winnen. Ik wil opnieuw de renner worden van voor mijn val in de Tour van 2020. De Tour zal het orgelpunt van mijn seizoen worden, met als doel op het podium staan op de Champs-Élysées."

Pinot is niet de enige renner van Groupama-FDJ die met grote verwachtingen naar de Tour trekt. Stefan Küng hoopt in het begin van de Tour een grote triomf te beleven. "De gele trui veroveren in Kopenhagen? Ja, dat is het doel." Naast Küng en Pinot gaan ook Storer, Gaudu en Madouas al zeker naar de Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties