De laatste opvallende opgaves: na het reeds afstappen van Wellens passen ook Mas en Vivani voor slotrit Tirreno

De laatste opvallende opgaves: na het reeds afstappen van Wellens passen ook Mas en Vivani voor slotrit Tirreno
Foto: © photonews

Het regende deze week opgaves en dat duurt voort tot in het weekend. Wellens, Mas, Viviani: geen van allen zullen ze te zien zijn in de laatste etappe van de Tirreno-Adriatico. En achter elke opgave schuilt uiteraard een verhaal.

Logisch dat Tim Wellens niet aan de start van de slotrit verschijnt, want hij reed ook de zesde etappe niet uit. Wellens haalde de aankomst in Carpegna niet: de renner van Lotto Soudal stapte onderweg af. Met ook al een zware Strade Bianche achter de rug, kort na de Omloop te moeten missen door ziekte, is enige recuperatie wellicht aan de orde.

Ook voor Enric Mas van Movistar hoeft die slotetappe niet zonodig. Dat heeft alles te maken met het feit dat de Spanjaard zaterdag ten val kwam. Mas geeft er de voorkeur aan om van zijn val te kunnen herstellen. Dat betekent meteen het einde van zijn Tirreno.

De laatste rit is mogelijk een kans voor sprinters. Elia Viviani was dus wel kandidaat voor een goede notering, maar ook de Italiaan gaat niet meer van start. Een luchtwegeninfectie lag aan de basis van zijn opgave, zo laat Ineos weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties