Voor Christopher Froome geldt wat voor Mathieu van der Poel dan toch niet het geval is

Voor Christopher Froome geldt wat voor Mathieu van der Poel dan toch niet het geval is
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel kondigde het eerder aan, maar veranderde zijn plannen. Christopher Froome gaat nu wel doen wat Van der Poel oorspronkelijk ook van plan is.

Dat betekent: van de Italiaanse rittenkoers Coppi e Bartali de eerste koers in 2022 maken. Froome zag zijn seizoensstart uitgesteld door blessurelast. "Het was geen ideale start van het jaar, om meteen met een blessure te zitten, maar ik heb hard gewerkt om opnieuw fitter te worden. Het was gelukkig maar een kleine stap terug."

Tijd dus om er opnieuw in te vliegen. "Ik kijk uit naar het seizoen, Coppi e Bartali is mijn eerste koers. Het is altijd een geweldige ervaring om te koersen in Italië", weet Froome. "Ik kan niet wachten om aan de zijde van mijn ploegmaats te koersen."

De volgende weken zullen ze bji Israel-Premier Tech beslissen welk programma Froome na de Coppi e Bartali gaat afwerken. Het is ook nog wachten op de volledige selectie voor die rittenkoers. De Coppi e Bartali ging aanvankelijk ook de eerste koers in 2022 van Mathieu van der Poel worden, maar die reed dan toch Milaan-Sanremo. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties