Tour de France te zien op Netflix: docu gaat onder meer teams van Van der Poel en Van Aert volgen in de Tour

Tour de France te zien op Netflix: docu gaat onder meer teams van Van der Poel en Van Aert volgen in de Tour
Foto: © photonews

Het staat nu helemaal vast: er komt een docu over de Tour op Netflix. Van der Poel en Van Aert zullen bijvoorbeeld aan bod komen in de docu over de Tour van dit jaar.

Er is al langer sprake van dat zo'n documentaire tot stand zou komen en nu heeft de ASO het ook bevestigd. Er is hieromtrent een akkoord bereikt tussen ASO, Netflix en France Télévisions. Tussen maart en juli 2022 zullen de beelden voor deze docu vastgelegd worden.

In het eerste deel van 2023 zal de documentaire over de Tour de France 2022 dan uitgezonden worden in de vorm van een serie van acht afleveringen. De mensen achter de Tour-docu zijn dezelfden als die van 'Drive To Survive', dat de Formule 1 via Netflix weer superpopulair heeft gemaakt.

De acht ploegen die meewerken met Netflix zijn AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, Bora-Hansgrohe, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ, Ineos, Jumbo-Visma en Quick-Step Alpha Vinyl. Onder meer de ploegen van Wout van Aert en Mathieu van der Poel zullen dus gevolgd worden en ook Quick-Step. De UAE-ploeg van titelverdediger Pogačar behoort dus niet tot dat rijtje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties