Robbie McEwen na uitspraak gelinkt aan homofobie: "Ik wil sorry zeggen aan iedereen die ik beledigd heb"

Robbie McEwen na uitspraak gelinkt aan homofobie: "Ik wil sorry zeggen aan iedereen die ik beledigd heb"
Foto: © photonews

Robbie McEwen geeft ook tijdens deze Giro commentaar, maar deed een uitspraak die ook aan homofobie gelinkt kan worden. Uiterst ongelukkig.

Tijdens de tiende rit, die gewonnen zou worden door Biniam Girmay, had McEwen het op Eurosport en GCN+ met cocommentator Rob Hatch het over hun lunch. Hatch vertelde hoe hij fudge, een Amerikaans soort snoep, had gekocht maar onmiddellijk het meeste had opgegeten. "Je bent naar de snoepwinkel geweest en hebt het meteen opgegeten. De 'fudge packers' hebben hun tijd verspild", repliceerde McEwen.

'Fudge packer' is een denigrerende term over een homofiele man. "Ik heb onbedoeld een beledigende uitdrukking gebruikt tijdens mijn commentaar in rit 10. Ik betreur dat ik dat gezegd heb en het feit dat ik me niet onmiddellijk op tv geëxcuseerd heb", schrijft de ex-sprinter op Twitter.

"Ik heb oprecht spijt van de taal die ik heb gebruikt en van het feit dat ik het team teleurgesteld heb. Ik wil vooral sorry zeggen aan iedereen die ik beledigd heb", aldus McEwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties