📷 EF Education gaat in speciale truitjes rijden maar heeft als enige ploeg Tour-selectie nog niet bekendgemaakt

📷 EF Education gaat in speciale truitjes rijden maar heeft als enige ploeg Tour-selectie nog niet bekendgemaakt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij EF Education First komen ze met een 'specialleke' voor de Tour. Hun truitjes zullen verwijzen naar de terugkeer van de Tour voor vrouwen. Een selectie van de mannenploeg is er nog altijd niet....

De deelnemerslijst van de Tour de France 2022 is bijna compleet. Bijna. Enkel bij EF Education First-EasyPost laat de selectie merkwaardig genoeg nog op zich wachten. Opvallend, aangezien de renners van alle ploegen die in aanmerking komen voor de Tour dinsdag afzakten richting Denemarken.

Teammanager Jonathan Vaughters legt op Twitter uit wat de beweegreden is. "Het is niet dat we proberen om op te vallen met de aankondiging van onze selectie. We willen er gewoon zeker van zijn dat iedereen negatief test op Covid vooraleer we die aankondigen", aldus de Amerikaan.

Ondertussen is wel al iets anders over de ploeg bekend. EF Education gaat in aangepaste shirts rijden, zoals het dat de voorbije jaren ook al in de Giro deed. Het idee erachter is wel uniek: het wil zo de terugkeer van de Tour voor vrouwen ondersteunen. Dat leidt op zijn zachtst gezegd tot een opmerkelijk ontwerp van het wedstrijdshirt in de Tour de France voor mannen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties