Discussie barst los op Twitter na innovatief idee van Thomas De Gendt rond het bergklassement

Discussie barst los op Twitter na innovatief idee van Thomas De Gendt rond het bergklassement
Foto: © photonews

Volop discussie op Twitter. De Gendt bracht het op gang met zijn idee rond het bergklassement in de Tour de France.

Simon Geschke rijdt nu al langer dan een week in de bolletjestrui in de Tour de France. Een beloning voor zijn inspanningen tijdens ontsnappingen, ook al is de Duitser geen klimmer pur sang. Er kan dan al eens nagedacht worden over het format van het bergklassement. Nu hij zelf de Tour niet rijdt, heeft ook Thomas De Gendt daar de tijd voor genomen.

De renner van Lotto Soudal plaatste dinsdagnamiddag een tweet met een opvallend idee. "Misschien is dit iets om over na te denken. Waarom delen ze geen bergtrui uit gebaseerd op de snelste klimtijden? Hou het huidige puntensysteem, maar van de tien beklimmingen met de meeste hoogtemeters maak je een klassement op tijd."

Een eventuele vernieuwing die wel wat reactie opwekt. Uit de meeste commentaren valt af te leiden dat dit dan een soort KOM Strava-trui wordt. Op Strava breken renners ook al eens records door een beklimming heel snel op te rijden, maar uiteraard blijven ze dan die snelheid niet aanhouden de rest van de rit. Het is ook de vraag of deze potentieel alternatieve trui dan niet naar één van de klassementsmannen zou gaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties