'Superman' mag weer vliegen op de fiets: Astana heft schorsing op ondanks beschuldigingen inzake drugshandel

'Superman' mag weer vliegen op de fiets: Astana heft schorsing op ondanks beschuldigingen inzake drugshandel

'Superman' zal opgelucht ademhalen. De beschuldigingen inzake drugshandel zijn er nog, maar Astana heeft zijn schorsing alvast opgeheven.

Miguel Ángel López, die de bijnaam 'Superman' met zich meedraagt, is een verdachte in een onderzoek naar drugshandel rond Dr. Maynar. "Nadat Miguel Ángel López ondervraagd werd door de Spaanse politie als deel van een onderzoek naar Dr. Maynar, schorste Astana de renner in afwachting van meer duidelijkheid", opent Astana een nieuw communiqué.

"Op basis van de verkregen informatie kreeg Astana het advies dat het niet langer in positie is om de schorsing aan te houden of de renner zijn rechten te ontzeggen", meldt het team het einde van die schorsing. "De Spaanse autoriteiten en de UCI hebben niets gevonden. Miguel Ángel López zal opnieuw geïntegreerd worden en het voorziene prrogramma afwerken (Ronde van Burgos en nadien Ronde van Spanje)."

"Astana Qazaqstan heeft alle verkregen informatie doorgestuurd naar het International Testing Agency, dat aan het hoofd staat van dopingonderzoeken namens de UCI", onderstreept de Kazachse formatie dat het volop meewerkt met de betrokken instanties. "De ploeg zal de situatie nauwlettend monitoren en niet aarzelen om grondige maatregelen te nemen afhangende van de ontwikkelingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties