Wielerploegen Intermarché-Wanty-Gobert en DSM lachen met Formule 1-farce

Wielerploegen Intermarché-Wanty-Gobert en DSM lachen met Formule 1-farce
Foto: © photonews

Een Formule 1-farce bereikte ook de wielerwereld. Bij Intermarché-Wanty-Gobert en DSM amuseerden de social mediateams zich hier kostelijk mee.

Het draait allemaal rond autoracer Oscar Piastri. Formule 1-team Alpine kondigde in een persbericht aan dat de Australiër volgend jaar één van de vaste rijders zou zijn, maar die ontkende dat later en trekt wellicht naar een ander team. Het inspireerde DSM tot een tweet waarmee het zogezegd de komst van Piastri aankondigde. "Piastri ruilt 4 wielen in voor 2 en gaat van Alpine naar de Alpen. Welkom bij het team, Oscar!"

Het gezicht van de rijder werd meteen ook op een DSM-shirt geplakt en bij Intermarché-Wanty-Gobert deden ze hetzelfde. "Sorry DSM, maar Oscar Piastri heeft er voor gekozen om IWG te vervoegen. Daar is geen persbericht voor nodig", zo klinkt het parodiebericht.

Waarop ze bij DSM dan weer de tweet die Pastri de wereld in stuurde ging nabootsen. "Zonder onze goedkeuring tweette Intermarché-Wanty-Gobert dat Oscar voor hen koerst volgend jaar. Dit is verkeerd. Hij zal niet voor IWG rijden volgend jaar." Dat laatste klopt dan toch in deze uitwisseling van hilarische berichten. Wellicht gaat deze farce de F1 nog wel een tijdje achtervolgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties