Opnieuw feest voor Intermarché-Wanty-Gobert: Lorenzo Rota wint de 1e bergrit in de Ronde van Tsjechië
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Lorenzo Rota wint de 1e bergrit in de Ronde van Tsjechië

Opnieuw feest voor Intermarché-Wanty-Gobert: Lorenzo Rota wint de 1e bergrit in de Ronde van Tsjechië
Foto: © photonews

Lorenzo Rota heeft de 1e bergrit in de Ronde van Tsjechië gewonnen. Op de slotklim was hij op het einde de sterkste in de groep der favorieten. Ook is hij de nieuwe leider.

Op de 2e dag in de Ronde van Tsjechië stond al een bergrit van bijna 190 km op het menu. Het vertrek was in Olomouc. De renners stond meteen een beklimming te wachten. Daarna moesten ze door een vallei richting de aankomstlijn in skistation Pustevny. Vervolgens was er nog een grote ronde van zo'n 90 km met onderweg 2 beklimmingen en de slotklim naar Pustevny. 

De vroege vlucht ontstond op de 1e klim van de dag. 4 renners kregen na de top een vrijgeleide. Zij kregen meer dan 6 minuten van het peloton. Op de voorlaatste klim versplinterde de kopgroep en Tim van Dijke was nog de enige vluchter. Maar in de aanloop naar de slotklim was ook zijn liedje uitgezongen. 

We kregen ook een nieuwe leider. Op de steile stroken naar Pustevny moest Rune Herregodts lossen. Op 4 km van de streep viel Rein Taaramäe aan. Hij werd pas in de slotkilometer bijgehaald. Ploegmaat Lorenzo Rota won uiteindelijk de eindsprint. Het is zijn 1e profoverwinning. Rota is ook de nieuwe leider. Nog een renner van Intermarché-Wanty-Gobert, Domenico Pozzovivo, werd 3e.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties