17-jarige zoon van Rik Verbrugghe gaat de stap zetten naar beloftenploeg Groupama-FDJ

17-jarige zoon van Rik Verbrugghe gaat de stap zetten naar beloftenploeg Groupama-FDJ
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De koers zit in de genen bij de familie Verbrugghe. De 17-jarige zoon van Rik gaat bij Groupama-FDJ in de beloftenploeg rijden.

Jens Verbrugghe werd geboren op 29 september 2004 en is de zoon van voormalig wielerprof en voormalig bondscoach Rik Verbrugghe. Sinds zijn dertiende-veertiende koerst Jens zelf en dat gaat dus aardig. Onlangs won de youngster nog de tijdrit in de Oberösterreich-wedstrijd voor junioren.

In 2023 zal Jens Verbrugghe lid zijn van de beloftenploeg van een bekende Franse formatie. "De continentale ploeg van Groupama-FDJ is één van de beste opleidingsploegen ter wereld. Ze hebben een heel attractief project, ik verlang er naar om voor hen te rijden", zegt Verbrugghe, die al deel uitmaakte van het juniorenprogramma van de ploeg.

"Ik doe graag aan tijdrijden. Het juniorenprogramma heeft me goed geholpen in deze discipline. Ik hou van de kasseiklassiekers, de Belgische koersen. Ik heb ook wel een versnelling in de benen wanneer ik aankom in een klein groepje", beschrijft Jens zijn kwaliteiten. "Ik hoop volgend jaar zo veel mogelijk ervaring op te doen, een goede ploegmaat te zijn en goede individuele prestaties neer te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties