Remco Evenepoel wint een monument en een grote ronde en is wereldkampioen in hetzelfde jaar: "Het kon geen beter seizoen zijn"
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Remco Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta en is wereldkampioen in hetzelfde jaar: "Het kon geen beter seizoen zijn"

Remco Evenepoel wint een monument en een grote ronde en is wereldkampioen in hetzelfde jaar: "Het kon geen beter seizoen zijn"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel beleefde een ongelooflijk jaar. Hij won Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta en het WK in hetzelfde jaar.

Remco Evenepoel werd al wereldkampioen bij de junioren. "Dat is een ander niveau. Totaal anders dan bij de junioren", vertelde hij in het flashinterview. 

Op 25 km van het einde reed Evenepoel weg: "Ik voelde al snel dat ik beter was dan Alexej Lutsenko. Dus ik wou er snel vandoor. In de laatste ronde was de Mount Pleasant echt zwaar."

België heeft na 10 jaar nog eens een wereldkampioen wielrennen. "We wilden wereldkampioen worden met België", ging Evenepoel verder. "Dat was het plan. Ik moest van ver gaan en Wout Van Aert zou dan vanuit de achtergrond komen om het af te maken in de sprint."

"Het was een geweldig jaar. Een monument, een grote ronde en wereldkampioen. Het kon geen beter seizoen zijn", besloot Evenepoel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties