Marc Sergeant sneert naar Lelangue: "Eerst gat maken in schip en dan snel het zinkende schip verlaten"

Marc Sergeant sneert naar Lelangue: "Eerst gat maken in schip en dan snel het zinkende schip verlaten"

Zonder zijn naam te moeten heeft Marc Sergeant op Twitter uitgehaald naar John Lelangue, na diens vertrek bij Lotto Soudal.

Marc Sergeant maakte liefst achttien jaar deel uit van het management bij Lotto. Nadat Lelangue de macht in handen kreeg, werd Sergeant opzij geschoven en verliet hij Lotto aan het einde van 2021. De beste vrienden zullen de twee nooit worden. De manier waarop Lelangue vertrekt bij Lotto en vooral wat hij achterlaat, zit Sergeant hoog.

"Stel je voor, je krijgt een mooi schip, het was al decennia goed onderhouden en toch begin je er een gat in te maken. Maar als het zinkend is, zorg je eerst voor een nieuwe andere boot en verlaat dan snel het zinkende schip", schrijft Sergeant op Twitter. Noch de naam van Lelangue noch die van de ploeg worden genoemd, maar #missiegeslaagd maakt wel duidelijk waar het over gaat.

Lelangue verklaarde tegenover Het Nieuwsblad dat hij toe was aan een nieuwe utidaging en zijn missie bij Lotto volbracht was. Lotto Soudal stevent onder zijn leiding af op degradatie uit de WorldTour. Sergeant voegde met 'schandalig' nog een heldere hashtag aan zijn boodschap op sociale media toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties