UCI en koersorganisatie moeten het ontgelden: "De UCI is weer de UCI, 3 van de 6 ritten los over de limiet"

UCI en koersorganisatie moeten het ontgelden: "De UCI is weer de UCI, 3 van de 6 ritten los over de limiet"
Foto: © photonews

Bij Ineos wonnen ze de slotrit en zullen ze dus niet klagen, maar de UCI en de koersorganisatie hebben bij de andere ploegen in de CRO Race weinig vrienden gemaakt.

Het was de moeite in de slotetappe: een parcours over tramsporen, scherpe bochten en niet ongevaarlijke verkeerseilandjes. Niet meteen een koers in de meest veilige omstandigheden. "Goed om te zien dat de veiligheid van de renners tegenwoordig één van de prioriteiten van de UCI is", aldus een cynische Johan Bruyneel op Twitter. "Kijk naar de lokale omloop in de Ronde van Kroatië. WTF?!"

Ook voormalig renner Rory Sutherland kon maar moeilijk geloven wat hij zag. "Ik was geshockeerd om te zien dat er niets veranderd is sinds ik 2 jaar geleden gestopt ben met wielrennen. Het is alleen maar erger geworden. Hoe is dit ooit ok?"

De renners die in de CRO Race moesten koersen, moesten het van op de eerste rij beleven. Jos van Emden reed in Kroatië in het peloton en deed alvast ook zijn beklag. "De UCI is weer de UCI, 3 van de 6 ritten gingen los over de limiet. David Lappartient, hoe denk je dat het gaat?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties