Van Aert en zijn ploegmaats uit de Tour in Nederland bij genomineerden voor Sportploeg van het Jaar

Van Aert en zijn ploegmaats uit de Tour in Nederland bij genomineerden voor Sportploeg van het Jaar
Foto: © photonews

In het wielrennen zijn er vooral individuele prijzen, maar Van Aert & co zouden wel eens Sportploeg van het Jaar kunnen worden in Nederland.

Jumbo-Visma meldde alvast dat zijn Tour-ploeg genomineerd is om de Nederlandse Sportploeg van het Jaar te worden. Door het winnen van de Tour door Jonas Vingegaard vervulde Jumbo-Visma zijn grote missie, waar het jaren geleden aan begonnen was met een bescheiden budget.

Bij die selectie die dat in de Tour de France van 2022 klaarspeelde, zaten met Wout van Aert, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck drie Belgen. Benoot en Van Hooydonck deden cruciaal werk voor de kopmannen, terwijl Van Aert schitterde door het winnen van de groene trui.

In totaal behaalde Jumbo-Visma zes ritzeges tijdens deze Tour. Het is het Nederlands Olympisch Comité dat zich met negen juryleden buigt over de nominaties voor de verkiezing van Sportploeg van het Jaar en Jumbo-Visma is dus één van de kanshebbers. De winnende ploeg geraakt bekend op 21 december, tijdens het Sportgala van de NOS. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties