🎥 Eerste wedstrijd voor ploegleider Iljo Keisse: "Ik voel me als een neoprof die naar zijn eerste koers gaat"

Eerste wedstrijd voor ploegleider Iljo Keisse: "Ik voel me als een neoprof die naar zijn eerste koers gaat"

🎥 Eerste wedstrijd voor ploegleider Iljo Keisse: "Ik voel me als een neoprof die naar zijn eerste koers gaat"
Foto: © photonews

Een nieuw leven begint voor Iljo Keisse, die voor het eerst in een wedstrijd als ploegleider zal fungeren in de Trofeo Calvia.

Dat is de eerste wielerwedstrijd van de Challenge Mallorca. "Ik ben een beetje nerveus. Ik voel me als een neoprof die naar zijn eerste koers gaat. Voor mij is het de eerste keer in de ploegleider. Het is een beetje hetzelfde gevoel", zegt Keisse voor de start in een filmpje op de Twitterpagina van de ploeg.

Keisse wordt zeker niet aan zijn lot overgelaten. "Ik heb nog veel te leren. Mijn collega's proberen me zo veel mogelijk te helpen. Tom Steels is altijd mijn ploegleider geweest. Ik ben blij dat hij bij mij in de auto zit tijdens mijn eerste koers als ploegleider. Hij zal rijden, ik zal praten in de radio. Maar we hebben geen geluk: we hebben wagen nummer 18, we zullen dus ver achteraan zitten."

Wat is het plan voor de renners? "Het plan is overleven. Het is een korte wedstrijd, maar het gaat de hele dag op en af. Een heel technisch parcours. Het is ook vrij koud en misschien komt er ook wind en regen bij kijken." Niet meteen het weer dat je verwacht in Mallorca. "Het kan een lastige eerste koers van het seizoen worden. Normaal moeten we mee kunnen doen in de finale en proberen voor de overwinning te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5091 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties