WK 2030 in Namen? Kandidatuur gesteld

WK 2030 in Namen? Kandidatuur gesteld

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit jaar werd in Namur opnieuw een leuke Wereldbekercross georganiseerd, in het verleden waren er ook al het BK en het EK veldrijden. En nu lijkt het WK op komst.

Vorig jaar werd in Namen al het EK veldrijden georganiseerd. Op en rond de Citadel pakten Michael Vanthourenhout en Fem van Empel de Europese trui. In de toekomst zou er mogelijk ook een regenboogtrui te verdienen zijn. 

Want de stad Namen heeft zich officieel kandidaat gesteld om het WK veldrijden te organiseren, dat meldt DirectVelo. "We hebben met het EK getoond dat zowel het unieke parcours als de organisatie top zijn", zegt burgemeester Maxime Prévot. 

Nog niet voor meteen

Toch zal er niet snel een wereldkampioenschap komen in Namen. De komende jaren zijn al toegewezen aan het Tsjechische Tabor (2024), het Franse Liévin (2025) en het Nederlandse Hulst (2026). In 2027 komt het WK dan naar Oostende. 

Daardoor zal het WK wellicht in 2028 en 2029 niet naar Namen gaan, om ook andere landen aan te doen. Ten vroegste in 2030 zal er dus op de Citadel van Namen gestreden worden voor de regenboogtrui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties