🎥 Uno-X heeft kritiek op een actie van TotalEnergies in de Var: "Dit hoort niet bij de koers"
🎥 Uno-X heeft kritiek op een actie van TotalEnergies in de Var: "Dit hoort niet bij de koers"
Foto: © photonews

In de Tour des Alpes Maritimes et du Var is er een conflict ontstaan. Uno-X is namelijk niet blij met een actie van TotalEnergies.

De vroege vlucht in de 2e rit van de Tour des Alpes Maritimes et du Var werd door Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies), Adne Holter (Uno-X) en DSM-renners Marco Brenner en Lorenzo Miseli gevormd. Burgaudeau en Holter reden weg en op een bepaald moment snelde ook Burgaudau alleen weg. 

Op sociale media gaan beelden rond. Daarop is te zien hoe Burgaudeau profiteert van de volgwagen van zijn ploeg. Eerst is er een soort van handaflossing en daarna kan Burgaudeau nog even van de slipstream van de wagen. Zo kon Burgaudeau Holter lossen. 

Jens Haugland, teammanager bij Uno-X, reageerde op de beelden: "Wij zijn ook niet perfect en we hebben ook fouten gemaakt. Maar accepteren we dit echt? Deze old school truc is noch "part of the game" noch "het risico waard". Het is niet een renner die van de karavaan gebruik maakt om terug te keren. Het is een gevecht voor de overwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties