Rémi Cavagna, einde contract bij ploeg van Lefevere, pakt stevig uit in de eerste rit Coppi e Bartali
Rémi Cavagna, einde contract bij ploeg van Lefevere, pakt stevig uit in de eerste rit Coppi e Bartali
Foto: © photonews

Terwijl er in Vlaanderen toegewerkt wordt naar de belangrijkste koersen is er in Italië ook de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali. De eerste rit stond dinsdag op het programma.

In de eerste rit in een rond Riccione moesten 161 kilometer worden afgewerkt met twee lokale rondes. Elke ronde met daarin telkens een beklimming moest twee keer worden afgewerkt. 

Vijf vluchters, met daarbij Belg Lennert Teugels (Bingoal WB), zagen hun voorsprong op 40 kilometer van de meet stevig slinken. Rémi Cavagna sprong op dat moment weg uit het peloton en reed naar de vluchters toe. Cavagna reed even later ook weg van de andere vluchters samen met Teugels. 

Maar op 28 kilometer van de meet liet Cavagna ook Teugels achter op de laatste beklimming. Zijn voorsprong op de rest van het  peloton groeide naar meer dan een minuut. En die voorsprong gaf Cavagna niet meer af. 

De Franse TGV kwam solo binnen, zijn ploegmaat Mauro Schmid won de sprint voor de tweede plek op 32 seconden. Voor Cavagna, die einde contract is dit jaar, is het de eerste overwinning sinds hij de tijdrit in de Ronde van Polen won in augustus 2021. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties