Tim Wellens neemt het na vierdubbele breuk op voor Maciejuk, maar haalt nog eens uit naar Yves Lampaert

Tim Wellens neemt het na vierdubbele breuk op voor Maciejuk, maar haalt nog eens uit naar Yves Lampaert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens brak bij de massale valpartij in de Ronde van Vlaanderen maar liefst vier keer zijn sleutelbeen. Maar Wellens neemt schuldige Maciejuk niets schuldig.

Het voorjaar van Tim Wellens zit er na de Ronde van Vlaanderen op. Hij brak zijn sleutelbeen maar liefst vier keer en ging ook al onder het mes in in het ziekenhuis van Herentals. 

Maciejuk al genoeg gestraft

Wellens neemt de Pool Maciejuk echter niet veel kwalijk. "Dat was natuurlijk geen slimme zet van hem. Maar ik vind dat Maciejuk inmiddels al genoeg gestraft is op sociale media", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Voor Wellens moet de Pool dan ook niet nog meer gestraft worden, een verschil zal het toch niet maken voor zijn sleutelbeen. Dat blijft gebroken. Wellens haalt ook nog eens een incident in de Ronde van België aan van vorig jaar. 

"Eigenlijk vind ik wat Maciejuk deed minder erg dan de actie van Yves Lampaert. Die kostte me vorig jaar de eindzege in de Ronde van België", zegt Wellens nog.

Het incident met Lampaert

Wellens verwacht binnen een tweetal weken weer lichtjes te kunnen beginnen fietsen en zal wellicht pas in de Ronde van Zwitserland (11-18 juni) weer koersen. Half mei zou Wellens wel al op hoogtestage vertrekken naar de Sierra Nevada. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties