De enige rittenkoers van een week die Primoz Roglic nog niet won, dingt naar zijn komst: "We zouden het geweldig vinden"

De enige rittenkoers van een week die Primoz Roglic nog niet won, dingt naar zijn komst: "We zouden het geweldig vinden"
Foto: © photonews

Primoz Roglic won vorige zondag nog maar de Giro, maar er wordt al druk gespeculeerd over zijn verdere programma. Zo hengelt de Ronde van Zwitserland naar zijn deelname.

Het was het Zwitserse RSI dat meldde dat Primoz Roglic waarschijnlijk de Ronde van Zwitserland zal rijden. Die rittenkoers gaat vanaf 11 tot en met 18 juni door. 

De Ronde van Zwitserland reageerde zelf op dat gerucht: "We willen je graag zien komen en zien strijden voor die ene rittenkoers van een week die je nog niet kon winnen."

Roglic won nog nooit de Ronde van Zwitserland. Meer zelfs: hij stond er nog nooit aan de start. Het is overigens de enige rittenkoers van een week die Roglic nog nooit kon winnen. Alle anderen (Parijs-Nice, de Tirreno Adriatico, de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Catalonië, de Ronde van Romandie en de Dauphiné) kon hij wel al winnen. 

Mocht Roglic de Ronde van Zwitserland winnen, dan zou hij een unieke prestatie neerzetten, want nooit eerder won iemand de 7 rittenkoersen van een week. 

Eerder werd er bij Roglic ook al naar een Tour-deelname gehengeld. "Nee, misschien. Ik weet het niet", liet hij de deur op een kier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties