Eerste rit van de Dauphiné eist meteen enkele slachtoffers, ook Belgische ploeg verliest een renner

Eerste rit van de Dauphiné eist meteen enkele slachtoffers, ook Belgische ploeg verliest een renner
Foto: © photonews

De eerste rit van de Dauphiné heeft al meteen voor enkele slachtoffers gezorgd. Ethan Hayter was de grootste naam die moest opgeven.

De renners werden in de eerste rit van de Dauphiné getrakteerd op enkele regenbuien en dat zorgde voor slachtoffers. De Brit Ethan Hayter was vooraf één van de favorieten voor de ritzege, maar zijn Dauphiné duurde maar zo'n 100 kilometer. 

De Brit viel in een afdaling twee keer en liep daarbij onder meer een sleutelbeenbreuk op. Verder heeft hij nog heel wat schaafwonden, maar koersen zit er komende tijd dus niet in voor Hayter.

Ook de Fransman Hugo Page  van Intermarché-Circus-Wanty moest op hetzelfde moment als Hayter opgeven na een val. De koersdokter stelde een hersenschudding vast en Page mocht door het protocol rond hersenschuddingen niet meer verder rijden.

En ook de Nederlander Antwan Tolhoek moest opgeven. Tolhoek reed zijn eerste wedstrijd sinds eind februari na problemen met zijn knie en die staken al snel weer de kop op tijdens de eerste rit. "Het voelde alsof er iedere pedaalslag een mes in m’n knie werd gestoken", schreef Tolhoek op zijn sociale media. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties