Felle strijd om toppositie wereldranglijst: Evenepoel en Van Aert doen haasje-over maar bijten tanden nog stuk op 1 man

Felle strijd om toppositie wereldranglijst: Evenepoel en Van Aert doen haasje-over maar bijten tanden nog stuk op 1 man
Foto: © photonews

Met alles wat Wout van Aert en Remco Evenepoel al laten zien hebben, zouden ze op de wereldranglijst wel verdienen om bovenaan te staan. Er is echter één renner die hen voorlopig nog voorblijft.

De nieuwe update is bekend van de wereldranglijst van de UCI voor individuele wielrenners. Wout van Aert en Remco Evenepoel stonden vorige keer al in de top drie en dat is nog altijd het geval. Toch heeft er een gevoelige verandering plaatsgevonden.

Van Aert en Evenepoel hebben immers van plaats gewisseld. Evenepoel steekt Van Aert voorbij en gaat van plek 3 naar 2. Daar hebben de prestaties van de wereldkampioen in de Giro mee te maken. Ondanks zijn vroegtijdige opgave verliet Evenepoel Italië wel met twee ritzeges op zak.

Wout van Aert daarentegen maakt dus de omgekeerde beweging. Evenepoel heeft nu 5073,21 punten op deze ranking. Van Aert stelt het met 5057 punten. De leidersplaats is momenteel dus voor geen van beiden. Die is uiteraard voor Tadej Pogacar na diens waanzinnige voorjaar. De Sloveen van UAE heeft al 6727,86 punten verzameld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties