Greg Van Avermaert gaat laatste week als prof in, maar heeft al spectaculaire plannen nadien

Greg Van Avermaert gaat laatste week als prof in, maar heeft al spectaculaire plannen nadien
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet begint aan zijn laatste week als profrenner. Dinsdag rijdt hij Binche-Chimay-Binche, zondag hangt hij na Parijs-Tours zijn fiets aan de haak.

In mei kondigde Greg Van Avermaet zijn afscheid aan als renner. "Begin dit jaar was ik er nog niet zeker van dat ik aan mijn laatste seizoen begonnen was, maar naarmate de maanden verstreken, is de beslissing genomen", zegt Van Avermaet bij Het Nieuwsblad. 

Van Avermaet beleeft nog altijd plezier op zijn fiets, maar de resultaten volgen niet echt meer. In mei won hij wel nog de Boucles de l'Aulne, zijn eerste overwinning in vier jaar. Maar op zijn 38ste wordt het er ook niet meer makkelijker op om nog mee te draaien aan de top.

Triatlon en Peru

Zondag na Parijs-Tours is het dus afgelopen, maar Van Avermaet heeft nu al plannen gemaakt. "Ik wil eerst wat tijd spenderen met mijn familie en van het leven genieten." Maar er staan ook alweer sportieve plannen op het programma. 

"In oktober neem ik deel aan een triatlon in Girona en een maand later maak ik een ronde op hoogte in Peru. Allemaal voor het plezier. Ik ben er zeker van dat ik in de sport, in het wielrennen, actief zal blijven", zegt Van Avermaet nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties