Veldrijden

Michel Wuyts geeft forse ruk aan de alarmbel: "Het is niet 5 voor 12, maar 5 over 12 voor het veldrijden"

Michel Wuyts geeft forse ruk aan de alarmbel: "Het is niet 5 voor 12, maar 5 over 12 voor het veldrijden"

Wordt de veldritsport binnenkort flink onder handen genomen door de UCI? De Internationale Wielerunie zou nadenken over grootschalige hervormingen en daar heeft VRT-wielercommentator Michel Wuyts wel wat over te zeggen. Hij vindt namelijk ook dat er hoogdringend iets moet veranderen.

"Naar mijn gevoel zijn er te veel crossen in ons land", klinkt het bij Sporza. "Er zijn te veel veldritten die een hoger niveau bereikt hebben door de enorme populariteit bij onze toppers. Nys, Wellens, De Clercq, Vervecken en Albert, het kon niet op. Alleen beperkt het zich tot Vlaanderen. Als je een doorbraak wilt forceren als buitenlander moet je vroeg of laat de stap naar een Vlaamse ploeg zetten. Het veldrijden is een regionale kwestie, de UCI moet een grote plan uitwerken waardoor de sport krijgt waar ze recht op heeft."

Michel Wuyts vindt dat er niet te lang meer mag worden getalmd: "Bij de UCI leeft al langer het idee om een segmentering te maken want na verloop van tijd zie je door de bomen het bos niet meer. De Wereldbekerwedstrijden krijgen de meeste aandacht, ook bij de buitenlandse crossers. Dat zie je gewoon aan de startlijsten. Het is nu echt de hoogste tijd om die gedachte in de praktijk te brengen. Het is volgens mij niet 5 voor 12, maar 5 over 12. De cross beperkt zich op dit moment tot enkele regio's in Vlaanderen."

Reacties 23 reacties

Gerelateerd nieuws