Ex-wereldkampioen veldrijden snapt keuze Mathieu van der Poel: "Mathieu reed deze zomer uitslagen die je bijna nog nooit gezien hebt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Ex-wereldkampioen veldrijden snapt keuze Mathieu van der Poel: "Mathieu reed deze zomer uitslagen die je bijna nog nooit gezien hebt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Mathieu van der Poel in de eerste weken van het veldritseizoen en de Wereldbekers in Amerika. Een keuze die ex-wereldkampioen Erwin Vervecken wel snapt. "Mathieu plant zijn seizoen in door op lange termijn te denken", aldus Vervecken.

"Ik snap die pauze wel", opent Vervecken in gesprek met Wielerkrant.be. "Hij laat er wel wat mee liggen, maar dat zal voor hem niet zo belangrijk zijn. Natuurlijk wordt het wel moeilijk om de kloof in de Wereldbeker nog te dichten, aangezien Wout Van Aert alle Wereldbekers zal rijden. Maar Mathieu plant zijn seizoen in door op lange termijn te denken."

Het was een zware maar tegelijk erg succesvolle zomer voor van der Poel. "Hij pakte drie nationale titels en nog twee knappe medailles (brons op WK MTB en zilver op EK op de weg, red.)", is Vervecken onder de indruk. "Dat zijn uitslagen die je bijna nog nooit gezien hebt. Zijn zomer was dus net als zijn winter erg geslaagd."

"Het is een erg moedige beslissing van Mathieu" - Erwin Vervecken

Geen trip naar Iowa en Waterloo dus voor de Europese kampioen veldrijden. "Die reis naar Amerika is erg zwaar. Conditioneel was hij al erg goed en misschien was hij wel wat bang om te snel over de top te zijn. Het is een erg moedige beslissing van Mathieu. Of hij dit seizoen nog beter kan worden? Zeker en vast, zowel Mathieu als Wout. Al zal dat met kleine procentjes gaan. Net als in het mountainbiken."

Daar mikt van der Poel natuurlijk op de Spelen van 2020 in Tokio. "In het veld heeft hij dan wel de beste techniek, maar in MTB maakt Schurter nog steeds het verschil in afdalingen. Maar ik geef hem gelijk dat hij op Tokio focust. Op de weg gaat hij geen olympisch kampioen worden. Althans, de kans is toch een heel pak kleiner."

"Binnen 2 jaar zal Schurter 34 jaar zijn en dan is de scherpte toch al wat meer weg. Tegen dan kan Mathieu er net nog enkele procentjes bijdoen en is hij de topfavoriet."

De weg

"Na 2020? Dan zou hij toch zijn kans op de weg moeten wagen. In het voorjaar heeft hij ongetwijfeld wat te zeggen. Al kan hij zich moeilijk stil houden op de weg. Uit verveling zal hij af en toe de gas eens opendraaien. Hij vliegt er graag in, maar hij zal toch moeten leren om zich af en toe gedeisd te houden", besluit Vervecken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties