Ook de concurrentie ziet fenomenale Mathieu van der Poel: "En hij zal alleen nog maar beter worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ook de concurrentie ziet fenomenale Mathieu van der Poel: "En hij zal alleen nog maar beter worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niemand kan dit seizoen op tegen een ontketende Mathieu van der Poel. Laurens Sweeck legt zich neer bij de suprematie van de Europese kampioen veldrijden. "Er kan er maar eentje winnen en dat is op dit moment Mathieu."

Sweeck weet met zijn superlatieven voor de Nederlander geen blijf. "Of hij nog beter wordt? Mathieu is nog jong en nog niet op zijn best. Dat niveau zal alleen nog maar stijgen", vertelt Sweeck bij Wielerkrant.be. "Hij verkeert op dit moment in bloedvorm. Alles wat hij doet, lukt ook. Ongezien, hij heeft echt alles."

Niet spannend

Toch was er de laatste weken kritiek dat de spanning helemaal zoek is. Vraag het maar aan Roger De Vlaeminck of Albert Van Damme. "Het is de keuze van Mathieu", stelt Sweeck. "Als je het op die manier kan doen, waarom niet? Het is de veiligste manier, want met pech of tegenslag kan je de wedstrijd nog altijd verliezen."

"Roger De Vlaeminck was in zijn tijd een goede veldrijder, maar dit is gewoon Mathieu. Het is niet dat je even achter de brommer moet trainen en zo van bij hem kan wegspringen. Dat zou iets te gemakkelijk zijn."

Mindere Van Aert

Voorlopig laat Wout Van Aert het ook wat afweten, want de wereldkampioen maakte alleen in Ardooie het zegegebaar. "Vorig jaar reed hij ook niet zijn beste seizoen", aldus de crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, "maar toch is hij op een grandioze manier wereldkampioen geworden. Ik denk dat het duidelijk is dat hij zijn keuze voor de weg gemaakt heeft."

Vooral op mentaal vlak waren het moeilijke weken voor Van Aert. "Dat zal zeker ook meespelen", beseft Sweeck. "Maar het is niet omdat Wout niet wint, dat hij niet goed bezig is. Er kan er maar eentje winnen en dat is op dit moment Mathieu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties